Return to Kelmscott / by Sasha Ward

The Thames at Kelmscott, click on the photos to enlarge them

I knew that Kelmscott would be even more beautiful in winter, and in the afternoon sunlight yesterday I took enough photographs to do a blog entry twice this length. 

 The staff loo : from outside above, from inside below.

The staff loo : from outside above, from inside below.

I've never thought it would be appropriate to install any of my work in the fabric of Kelmscott Manor, but I wanted to leave some pieces behind as "visitors" to the house. The signatures panel fitted in the staff loo with its fixings hardly visible.  We removed the curtain to reveal a view of the River Thames - if you peer through the transparent parts - and coloured light flooded on to the opposite wall.

The panels that 18 Kelmscott volunteers & 1 staff member helped make on a day of workshops in October happened to fit in the kitchen windows. They slide between the leaded casements and the steel window supports in a way that is so effortless I couldn't have planned it. Here, the colours are so bright that their reflection glows even on the dark tiles and work surface.

 In the staff kitchen

In the staff kitchen